ROMANO

5 položek celkem
chiavalon romano 100 ml 01
159 Kč

Chiavalon Romano jistě zaujme všechny milovníky ryb. Tato kupáž dvou olivových odrůd je speciálně naladěna na přípravu a dochucení bílého rybího masa jako je pražma nebo mořský...

Kód: 1068
chiavalon romano 250 ml 01
325 Kč

Chiavalon Romano jistě zaujme všechny milovníky ryb. Tato kupáž dvou olivových odrůd je speciálně naladěna na přípravu a dochucení bílého rybího masa jako je pražma nebo mořský...

Kód: 1069
chiavalon romano 500 ml 01
599 Kč

Chiavalon Romano jistě zaujme všechny milovníky ryb. Tato kupáž dvou olivových odrůd je speciálně naladěna na přípravu a dochucení bílého rybího masa jako je pražma nebo mořský...

Kód: 1072
chiavalon tasting kit 01
690 Kč

Testovací lahvičky prémiových olivových olejů Chiavalon v dárkové krabici s ručně psaným citátem z knihy Alchymista od Paula Coelha. V balení 4 druhy...

Kód: 1075
chiavalon tuba velka 01
1 690 Kč

Darujte výběr luxusních olivových olejů 4 typy chutí a příležitostí k použití Od nejsilnější chuti k tomu nejjemnějšímu oleji Moderní dárek pro milovníky...

Kód: 1081

Chiavalon Romano je lehký a jemný olivový olej s neopakovatelným příběhem, který se dokonale hodí ke všem druhům rybích pokrmů, zejména rybímu carpacciu nebo lososovému tataráku. Je velmi vhodný také na krevety, vařenou nebo grilovanou zeleninu. Jeho kvalitu oceníte také s mozzarellou nebo jiným lehkým sýrem či kvalitním kváskovým chlebem.

Romano má zlatavě zelenou barvu a jemnou, vybalancovanou chuť s pikantními a hořkými tóny ovoce a aromatických bylinek. Jeho vůně je bohatá na náznaky středně zralých rajčat, banánů a jablek, spolu s voňavými tóny bazalky a artyčoku.

Olej je pojmenovaný po Romanu Chiavalonovi, což byl dědeček Sandiho Chiavalona, který se ve svých 14 letech rozhodl převzít práci v malém olivovém háji s touhou produkovat špičkový olivový olej. 

Základní informace o Chiavalon Romano 

•  Region: Istrie
•  Místo výroby: Vodnjan
•  Olivová odrůda: Vodnjan Buza, Rosignola
•  Typ: coupage / blend (vícedruhový olivový olej)
•  Metoda sklizně: kombinovaná (ručně s využitím ruční pneumatické třepačky)
•  Metoda zpracování: ihned po sklizni
•  Teplota zpracování: max. 24 ° C
•  Období sklizně: říjen