Výroba olivového oleje Chiavalon
JAK SE VYRÁBÍ CHIAVALON

Sklizeň zdravých oliv nastává, když přibližně jedna třetina plodů na stromě změní svou barvu. Ve stejný den pak metodou lisování za studena a v řízené atmosféře dochází k výrobě oleje. Tento postup zajišťuje, že olivový olej zůstane po vylisování přesně stejný jako v plodech - neoxidovaný, s velmi nízkou hladinou volných mastných kyselin a vysokým obsahem polyfenolů - významných antioxidantů. Všechny tyto sloučeniny extra panenského olivového oleje mají výrazně prospěšný zdravotní účinek. Chiavalon extra panenský olivový olej proto není jen doplňkem stravy a kořením, ale také skutečným lékem.

Nejdůležitějším bodem ve výrobě extra panenského olivového oleje je včasná sklizeň a zpracování plodů ve stejný den, kdy se očešou ze stromů. Tento postup, ne vždy dodržovaný, byl na farmě Chiavalonu zaveden již od samotného počátku výroby.

Jakmile se olivy zpracují a získá se z nich z nich olej, je nesmírně důležitý také způsob jeho skladování. Světlo, teplota a vzduch totiž představují tři největší hrozby pro kvalitu olivového oleje. Proto se olivové olej Chiavalon skladují v nádobách z nerezové oceli s inertním plynem, který zabraňuje oxidaci, při stálé teplotě 16 ° C. 


Krátké video z výroby Chiavalonu