EX ALBIS

PRÉMIOVÝ EXTRA PANENSKÝ OLIVOVÝ OLEJ

CHIAVALON EX ALBIS

Láhve Chiavalon Ex Albis
  • Vůně je intenzivní s tóny divoké čekanky, zeleného jablka, rajčat, čerstvě posečené trávy, máty šalvěje, rozmarýnu, artyčoku a výraznějších mandlí.

  • Chuť je výrazná a hluboká, harmonie ovoce, koření, čerstvosti a v dozvuku i pikantnosti

  • Chuťově výraznější olivový olej se střední intenzitou, který má univerzální použití v kuchyni pro studenou i teplou kuchyni.

  • Skvělý pro přípravu a dochucení zeleninových salátů, grilované zeleniny, lososa, tuňáka, bílého i červeného masa, těstovin, rizota, …

  • Odborným italským průvodcem Flos Olei byl Ex Albis zařazen mezi TOP 15 nejlepších olivových olejů světa a dnes je „vlajkovou lodí“ produkce farmy Chiavalon.

  • Prémiový extra panenský olivový olej vyrobených z oliv sklízených v říjnu, kdy mají olivy optimální chuť a obsahují nejvíce zdravý prospěšných látek jakou jsou vitamíny a antioxidanty.

  • Acidita 0,16% / Polyfenoly 322 mg/kg

Ex Albis je „vlajkovou lodí“ chorvatské rodinné farmy Chiavalon. Ve starém Římě bylo označení Ex Albis určeno pro nejvyšší kvalitu olivového oleje a současný Ex Albis na tuto tradici důstojně navazuje. V roce 2008 byl Chiavalon Ex Albis vybrán, prestižním italským průvodcem Flos Olei, mezi TOP 15 nejlepších olivových olejů světa. Ex Albis má intenzivní, ale elegantní vůni s tóny divoké čekanky, artyčoku, zeleného jablka, rajčat, čerstvě posekané trávy, máty, šalvěje, rozmarýnu a výrazněji vystupují mandle. Chiavalon Ex Albis je univerzální olivový olej do teplé i studené kuchyně. Bude vynikající v kombinaci grilovanými mořskými rybami, grilovaným nebo marinovaným tuňákem, měkkýši, červeným a bílým masem, míchanými zeleninovými saláty, luštěninami, houbovými a krémovými polévkami, sýry, těstovinami nebo rizotem. Můžete jej také kombinovat s deserty a vanilkovou zmrzlinou.

Parametry extra panenského olivového oleje Ex Albis

  • Chuť: hluboká chuť kde se kombinuje harmonie ovoce, koření, čerstvosti a pikantnosti

  • Aroma: divoké čekanky, artyčoku, zeleného jablka, rajčat, čerstvě posekané trávy, máty, šalvěje, rozmarýnu a výrazněji vystupují mandle

  • Region původu: Istrie

  • Místo výroby: Vodnjan

  • Odrůda oliv: Vodnjan Buža, Crnica, Istrijská Bjelica, Rožinjola a Moražola

  • Typ: coupage / blend (vícedruhový olivový olej)

  • Metoda sklizně: kombinovaná (ručně s využitím ruční pneumatické třepačky)

  • Metoda zpracování: ihned po sklizni

  • Teplota zpracování: max. 24 ° C

  • Období sklizně: říjen

  • Acidita: 0,16%

  • Polyfenoly: 322 mg/kg

  • Výživové údaje na 100ml: Energie 3762 kJ/899 kcal, Tuky 99,9 g, z toho nasycené mastné kyseliny 14,46 g, Sacharidy 0,0 g, z toho cukry 0,0 g, Bílkoviny 0,0 g, Sůl 0,0 g

  • Skladování: Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem


Ocenění a medaile, které získal Chiavalon na mezinárodních soutěžích

Mezinárodní ocenění

Chiavalon se může pochlubit celou řadou zlatých medailí z lokálních soutěží jako je Olive Oil Competetion z Vodnjanu, Vinistra v Poreči, Maslina ve Splitu.

Je také držitel zlatých medailí a ocenění také z Alma Armonia (Itálie), International Olive Oil Prize (Curych), A.I.P.O. (Riva del Garda), L'Orciolo d'oro (Pesaro), Olive Japan, NYIOOC New York World Olive Oil Competition, Los Angeles Olive Oil Award nebo Biolu v Bari zaměřeného na organické olivové oleje.

Renomovaný a vlivný průvodce Der Feinschmeker pravidelně řadí Chiavalon mezi nejlepší producenty extra panenského olivového oleje na německém a rakouském trhu.

Logo Chiavalon

Výhradní dovozce produktů CHIAVALON pro Českou republiku

OLIVUM s.r.o.

Sedmdesátá 7055

Zlín 760 01

+420 771 148 060

info@olivum.cz

www.olivum.cz