Výroba olivového oleje Chiavalon

Nejdůležitějším bodem ve výrobě extra panenského olivového oleje je včasná sklizeň a zpracování plodů ve stejný den, kdy se očešou ze stromů. Tento postup, ne vždy dodržovaný, byl na farmě Chiavalonu zaveden již od samotného počátku výroby.

Ruční sklizeň pomocí pneumatických třesačekOlivy se zachytávají do plachet natažených pod olivovníky

Sklizeň zdravých oliv nastává, když přibližně jedna třetina plodů na stromě změní svou barvu. Ve stejný den pak metodou lisování za studena a v řízené atmosféře dochází k výrobě oleje. Tento postup zajišťuje, že olivový olej zůstane po vylisování přesně stejný jako v plodech - neoxidovaný, s velmi nízkou hladinou volných mastných kyselin a vysokým obsahem polyfenolů - významných antioxidantů. Všechny tyto sloučeniny extra panenského olivového oleje mají výrazně prospěšný zdravotní účinek. Chiavalon extra panenský olivový olej proto není jen doplňkem stravy a kořením, ale také skutečným lékem.

Důležitý je rychlý transport do mlýnaZpracovávají se očištěné olivy

Jakmile se olivy zpracují a získá se z nich z nich olej, je nesmírně důležitý také způsob jeho skladování. Světlo, teplota a vzduch totiž představují tři největší hrozby pro kvalitu olivového oleje. Proto se olivové olej Chiavalon skladují v nádobách z nerezové oceli s inertním plynem, který zabraňuje oxidaci, při stálé teplotě 16 ° C.