ATILIO

Atilio je chuťově nejvýraznějším olivovým olejem z produkce rodinné farmy Chiavalon. Tato kupáž, ze dvou „silných“ odrůd, je speciálně vyladěna na vysokou pikantnost...

Atilio je chuťově nejvýraznějším olivovým olejem z produkce rodinné farmy Chiavalon. Tato kupáž, ze dvou „silných“ odrůd, je speciálně vyladěna na vysokou pikantnost...
Chiavalon Atilio je vynikající extra panenský olivový olej, který se dokonale hodí ke všem druhům masných pokrmů. Obzvláště vyniká ve spojení se steaky. Doporučujeme jej vyzkoušet také při servírování dezertů, nejlépe chutná v kombinaci s čokoládovým dortem. Atilio má zlato zelenou barvu, silnou chuť, hořkost a štiplavost, kdy vystupují tóny černého pepře a mandlí. Aroma je bohaté s náznaky artyčoku, čekanky, rozmarýnu a máty.
Základní informace o Chiavalon Atilio
• Region: Istrie
• Místo výroby: Vodnjan
• Odrůda oliv: Carbonazza a istrijská Bianchera
• Typ: coupage / blend (vícedruhový olivový olej)
• Metoda sklizně: kombinovaná (ručně s využitím ruční pneumatické třepačky)
• Metoda zpracování: ihned po sklizni
• Teplota zpracování: max. 24 ° C
• Období sklizně: říjen